Fanatics'71 - Basketbal voor iedereen, altijd & overal

Veel gestelde vragen

Algemeen

U kunt uw vragen stellen aan iedereen van het bestuur. Wij streven ernaar om binnen 1 dag te reageren. U kunt:
Mailen naar info@fanatics71.nl of leden@fanatics71.nl
Een bericht plaatsen op Facebook – www.facebook.com/fanatics71

Basketbal in Roermond is voor iedereen. Maar we verdelen de kinderen in leeftijdsgroepen. 7 tot 12 jaar noemen we de instroom groep. Kinderen kunnen ook wedstrijden spelen in deze leeftijd, maar meestal na 1 of 2 jaar oefenen. Daarna zijn de leeftijdgroepen steeds twee jaar ouder. Jongens en meisjes spelen met elkaar.
Er is een uitgebreide pagina op deze website. Lid worden. Als aspirant lid mag je twee keer gratis mee trainen. Daarna willen we dat je een keuze maakt.

Basketbal is een rensport. Kinderen sporten in een korte broek en t-shirt. Gymschoenen zijn in het begin voldoende, maar ‘echte’ basketbal schoenen zijn aan te raden als je vaker speelt.

Kinderen die willen basketballen betalen € 190,- per seizoen. Het seizoen loopt van begin september tot eind mei. Recreanten betalen € 200 ,- euro per seizoen en wedstrijdspelende volwassenen € 280,-. Dat komt omdat wij als vereniging per wedstrijdspelend lid contributie betalen aan de NBB (Nederlandse basketbal bond) Meer informatie over de contributie vind u terug op deze pagina. Contributie

Vragen over uw contributie of betaling kunt u stellen aan onze penningmeester. U kunt hem mailen via penningmeester@fanatics71.nl De contributie wordt twee keer per jaar afgeschreven van uw rekening (of acceptgiro). Dat gebeurd begin oktober en begin april.

Basketbal is een technische sport. Om het goed te leren is veel herhaling nodig. Bovendien is het leuk om te sporten met anderen. Niets is verplicht, maar als je wedstrijden wil spelen en je bent een echte teamspeler, dan kom je op dinsdag en vrijdag trainen. Wat je ook besluit. Meld je in ieder geval altijd af bij de trainer of coach.

Lidmaatschap

Op de eerste plaats vinden wij het heel vervelend als er sprake is van ziekte of blessure. Sterkte met het herstel.
Als u of uw kind een blessure heeft waardoor hij niet meer kan sporten, dan kunnen wij als bestuur besluiten om het lidmaatschap stop te zetten. Afhankelijk van de periode dat wel is gesport zal bekeken worden welk bedrag verekend moet worden.

Bij een verhuizing gaan wij geen contributie terug storten. Wil je toch een paar weken mee trainen, maar geen contributie betalen, spreek dan iemand aan van het bestuur of stuur een bericht naar leden@fanatics71.nl. Dan treffen we een aparte regeling.

Helaas. We kunnen niet iedereen geld terug geven. Fanatics’71 is een vereniging die verplichtingen heeft ten opzichte van de gemeente. Zaal wordt gehuurd en kosten worden gemaakt bij de NBB (Nederlandse basketbalbond) . Zie het maar als een lidmaatschap bij een sportschool. Daar betaal je ook voor een periode. We vinden het heel vervelend, maar rekenen wel op begrip voor onze situatie.

Als je wedstrijden gaat spelen, dan zorgt Fanatics’71 voor een wedstrijd tenue. Per team streven wij ernaar om 12 tenues beschikbaar te stellen. Als team kan het dus voorkomen dat je tenues moet delen of uitwisselen. Tenues mogen niet door spelers naar huis worden genomen. De tenues worden gezamenlijk gewassen en meegenomen naar de wedstrijd.

Sporten anno 2020 voor kinderen is niet mogelijk zonder betrokkenheid van de ouders. Door de flexibele arbeidsmarkt en mensen die in het weekend werken zijn vrijwilligers schaars. Toch willen wij als vereniging u geen structurele verplichting opleggen. Speelt uw zoon of dochter wedstrijden dan wordt als ouder van u verwacht:

– 1 a 2 keer aan de jury tafel.
– 1 a 2 keer vervoer naar een uitwedstrijd.
– Mee te denken in het belang van uw kind en het team.
– Uw kind te wijzen op een gezonde levenswijze. (Voeding, bewegen, verzorging, douchen)

Bestuur

Als vereniging hebben wij 5 bestuursleden, maar we kunnen altijd hulp gebruiken in het uitvoeren van taken en beleid. Het bestuur bestaat uit: 
Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Jeugd coördinator en Wedstrijdsecretaris

Via de algemene ledenvergadering is het mogelijk op onderwerpen op de agenda te zetten en te reageren op andere onderwerpen. Maar u kunt natuurlijk ook lid worden van het bestuur.