Fanatics'71 - Basketbal voor iedereen, altijd & overal

SCHEIDSRECHTER

DE VOLWASSEN VERSIE VAN GOEDE FEEEN

Een scheidsrechter is de belangrijkste persoon op het basketbalveld. Maar dan zonder dat de spelers en toeschouwers het merken. Hij bewaakt de sportiviteit en begeleid het spel. Maar bovenal is de scheidsrechter een liefhebber van de sport. Zonder scheidsrechter is competitie basketbal niet mogelijk. Als je lid bent van Fanatics’71 dan verwachten wij dat je naast je spelregelbewijs ook je opleiding tot (basis) scheidsrechter volgt.
Maar ook niet spelende leden kunnen zich aanmelden om scheidsrechter te worden. Twee vliegen in een klap. Je blijft in beweging en ervaart het plezier om anderen te laten sporten.  Allemaal mogelijk dankzij jouw inzet.

Als je fluit, dan krijg je:

  • Zelfvertrouwen.
  • Beter inzicht.Goed voor je eigen spelinzicht.
  • Waardering van spelers en bestuur.
  • Een vergoeding en reiskosten vergoed.
  • Een opleiding van de vereniging.
  • Kans om je te ontwikkelen tot het allerhoogste niveau.

Elk spelend lid ontvangt een uitnodiging als hij/zij 16 jaar oud wordt, om deel te nemen aan de cursus BS2 van de NBB. De datum en tijden verschillen per cursus. Daar leer je technieken en afspraken om het beste een wedstrijd te begeleiden. 

Als vereniging kan Fanatics’71 je een cursus aanbieden als BS2 scheidsrechter. En bij genoeg ervaring zelfs BS3 niveau. 

BS2

Een Basketball Scheidsrechter 2 (BS2) is in staat om wedstrijden op verenigingsniveau te fluiten. Het opleidingstraject tot BS2 bestaat uit twee workshops, die door de vereniging worden georganiseerd. Deze twee workshops, die gaan over Arbitragetechniek (het fluiten zelf) en Leiderschap & Sportiviteit (je houding op het veld), bereiden de deelnemer voor op het fluiten van officiële competitiewedstrijden. Daarnaast fluit je in het opleidingstraject nog een aantal wedstrijden.

BS3

Een Basketball Scheidsrechter 3 (BS3) is in staat om wedstrijden op afdelingsniveau en in de Tweede Divisie te fluiten. Het BS3 opleidingstraject duurt een half seizoen en bestaat uit vier workshops met praktijkopdrachten, een spelregeltoets en het geven van begeleiding bij de eigen vereniging. 

De vier workshops gaan over Spelregelkennis, Arbitragetechniek, Basketballinzicht  en Leiderschap & Sportiviteit. Daarnaast fluit je in het opleidingstraject onder begeleiding nog een aantal wedstrijden op het toekomstige BS3 niveau.

BS4

Een Basketball Scheidsrechter 4 (BS4) fluit wedstrijden op landelijk niveau. De BS4-opleiding is vooral gericht op scheidsrechters die landelijk willen gaan fluiten. De opleiding tot BS4 wordt uitsluitend georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond.  Wil je meer weten? Neem dan contact op met Caroline Stevens via caroline.stevens@basketball.nl.