Teams

Samen werken aan een doel

Senioren

Jeugd

Basketbal vereniging Fanatics’71 Teams

Jeugdbeleid Fanatics ‘71

 We vinden het als Bestuur belangrijk dat AL onze jeugdspelers wedstrijdervaring op kunnen doen: onze jeugd is onze toekomst! Daarom hebben we als Fanatics het streven om elke jeugdspeler die ook goed naar de trainingen komt, in elke competitiewedstrijd een halve wedstrijd (in losse speelminuten) te laten spelen. In een uitzonderlijk geval is een kwart van de speelminuten meespelen, het absolute minimum. Vrijwel al onze tegenstanders hebben namelijk dezelfde situatie als wij (teams met daarin verschillende leeftijdsklassen en dus jongere en minder ervaren spelers) en daarom zijn er altijd genoeg momenten in een wedstrijd waarop ook de wat jongere/minder ervaren spelers goed ingezet kunnen worden, zonder fysiek gevaar voor de betrokken spelers. Het is in onze ogen ook geen probleem als dit zou leiden tot het niet winnen van een wedstrijd: samen spelen en beter worden als team is dan de winst! Wedstrijdervaring opdoen kan alleen in echte wedstrijden en zo krijgt iedereen een rol binnen het team. Wij vinden het als Bestuur belangrijk dat we voor onze jeugdleden een club zijn waar iedereen goed kan (leren) basketballen. Om die reden werken we ook met een instroom-groep en ook daar werken we hard om onze instromers snel de basis van het basketbal bij te brengen en zo klaar te stomen om mee te kunnen spelen in de competitie. Het is ook de doelstelling van onze vereniging zoals die in onze statuten verwoord staat: we willen een vereniging zijn voor iedereen, van jong naar oud en van weinig naar veel ervaring!
 
 

De Fanatics ‘71 Recreanten

 Al sinds jaar en dag heeft onze vereniging een groep enthousiaste recreanten, die samen in de Jo Gerrishal recreatief basketballen op dinsdagavonden van 20.30 tot 22.00. De groep recreanten bestaat uit mannen en vrouwen en speelt geen competitie. Ben je 18 jaar of ouder en heb je vroeger ook gebasketbald, maar heb je nu niet de mogelijkheid om je te binden aan een druk competitieschema? Kom dan een keer kijken bij de recreanten van Fanatics ‘71. Het is een leuke groep volwassenen die allemaal met veel plezier een avond in de week samen basketballen.
 
Heb je geen basketbal-ervaring? Ook voor jou kan onze recreanten-groep een leuke en sportieve manier zijn om op dinsdagavonden bezig te zijn. Schroom niet en kom gerust een keer naar de Jo Gerrishal of neem contact met ons op via de website: je kunt altijd twee keer gratis en vrijblijvend meetrainen en zelf bepalen of het iets voor jou is. Je bent van harte welkom!