Je bekijkt nu Martin Pijpers – Mr Fanatic

Martin Pijpers – Mr Fanatic

Mart heeft aan de wieg gestaan van het basketbal in Limburg. Hij was de oprichter van het basketbal in midden Limburg en oprichter van het damesbasketbal in heel Limburg. Bijna 30 jaar scheidsrechtersdocent en als scheidsrechter kwam je hem al meer dan 35 jaar tegen op de Limburgse basketbalvelden. Nadat hij in de VUT kwam, floot hij, vanuit ‘zorg’ voor zijn conditie nog praktisch iedere competitiewedstrijd of coachte hij teams.

Hij is jarenlang voorzitter geweest van Hoppers’71. Daarnaast heeft hij elke denkbare functie binnen de vereniging vervuld, zoals: trainer, coach, chauffeur, pr-functionaris, wedstrijdsecretariaat en natuurlijk scheidsrechterszaken, enz, enz. Maar ook op rayon en landelijk niveau is Mart geen onbekende en meer dan actief geweest.

Basketbal en Mart zijn termen die men in één adem uitspreekt. Zijn onderscheiding in 1995, ‘de zilveren speld’, voor mensen die binnen een vereniging veel werk op zich nemen, was dan ook een onderscheiding op maat. Evenals zijn erelidmaatschap van Hoppers’71 en de NBB. Het was Mart maar om één ding te doen: basketbal en de ontmoeting van de mens in de sport.

Samen plezier beleven aan sport

Mart zijn verhaal is er een dat door de jaren van het basketbal in Limburg is heen geweven: Hij was een idealist die tot het einde bezig is geweest om waar nodig onze vereniging te ondersteunen. In heel Limburg heeft hij getracht samenwerkings-verbanden van verenigingen met elkaar te sluiten met als doel het basketbal in Midden-Limburg te laten overleven.

Martin Pijpers is niet meer onder ons, maar Fanatics’71 bestaat 50 jaar. Wat een fijne gedachte dat de inzet van Mart Pijpers, alle vrijwilligers en spelende leden basketbal mogelijk maken in Roermond.